Dit is het tweede deel in een serie wat meer technisch georiënteerde artikels over belangrijke pijlers onder mijn genealogische websites qua software en services. image Stamboom Forum Onderstaand figuur geeft de belangrijkste software (linker pijler) en services (rechter pijler) weer waar het Stamboom Forum op is gebaseerd:image Linux, Apache, MySQL en Perl/PHP (tezamen LAMP), Amazon Cloudfront, Google Feedburner en Google Analytics worden ook bij het Stamboom Forum gebruikt, deze zijn al besproken in deel 1.

  imageStamboom Gids  Onderstaand figuur geeft de belangrijkste software (linker pijler) en services (rechter pijler) weer waar het Stamboom Gids op is gebaseerd: image Linux, Apache, MySQL en Perl/PHP (tezamen LAMP), Amazon Cloudfront, Google Feedburner en Google Analytics worden ook bij de Stamboom Gids gebruikt, deze zijn al besproken in deel 1.

  • LINKER is het stuk PHP software dat de basis vormde van de Stamboom Gids; maatwerk toevoegingen zijn de recensies en de integratie met het Stamboom Forum, zoals Mijn favorieten.
  • Kampyle is een gratis service die sinds enige tijd (tijdelijk) op de website wordt gebruik om feedback te krijgen van gebruikers.
  • PageGlimpse is een gratis service die thumbnails (kleine afbeeldingen) van websites maakt, in het begin had ik hier eigen software voor gemaakt, die complex en resource intensief was, PageGlimpse heeft dit overbodig gemaakt, dus minder maatwerk software en minder processing en netwerkbelasting (want PageGlipse maakt èn serveert de plaatjes, niet de Stamboom Gids).

sg Vorig artikel in deze serie:

  1. Deel 1 – Genealogie Online