• Hoe lokaliseer ik op Internet andere stamboomonderzoekers?
  • Hoe vind ik genealogische bronnen die beschikbaar zijn op Internet?
  • Hoe kan ik snel genealogische bronnen die via Internet beschikbaar zijn op familienaam doorzoeken?
  • Hoe kan ik via Internet vragen stellen, feedback geven, tips uitwisselen, ideeën opperen, nieuws melden, discussiëren met andere stamboomonderzoekers?
  • Hoe kan ik via Internet samenwerken op genealogisch vlak door bijvoorbeeld transcripties te maken van scans?
  • Hoe kan ik mijn genealogische gegevens op Internet publiceren?
  • Waar moet ik rekening mee houden bij publicatie?
  • Hoe kan ik op de hoogte worden gehouden van nieuws (wat is RSS)?
  • Wat zijn de ontwikkelingen op Internet en hoe kan ik daar gebruik van maken (wat is Web 2.0)?

Op zaterdag 5 april zal ik, op uitnodiging van de afdeling Computergenealogie van het NGV, bovenstaande en andere vragen beantwoorden en demonstreren tijdens de presentatie Internet services voor stamboomonderzoekers!De lezing is toegankelijk voor iedereen, maar de zaal heeft een capaciteit van 80 personen. Vóór de presentatie zal er op dezelfde lokatie vanaf 11.00 uur een ledenvergadering zijn van de afdeling Computergenealogie, deze is alleen toegankelijk voor leden. Zie ook de aankondiging op de website van het NGV. Voor in uw agenda:

Wat Lezing “Internet services voor stamboomonderzoekers” door Bob Coret
Wanneer Zaterdag 5 april 2008 om 14:00 (tot uiterlijk 16:00)
Waar Vergadercentrum Vredenburg 19 in Utrecht (zie routebeschrijving / bekijk op Google Maps)