De tweede dag op de Genealogie Online stand op de 50PlusBeurs was weer leuk en ook leerzaam.

User experience

Bij het ontwerp van mijn genealogische websites probeer ik de websites zo gebruikersvriendelijk mogelijk te maken voor mijn doelgroep, maar ik heb dit eigenlijk nog nooit gedaan “volgens het boekje”. Ik doel dan op usability onderzoeken, door gebruikers te observeren wat ze op de site doen, hoe ze het doen, of ze het snappen, enz. Vandaag kwam ik er achter dat ik heel de dag gebruikers aan het observeren ben die mijn websites gebruiken, heel informatief! Meest duidelijke verbeterpunt die ik voor mijzelf heb genoteerd is de zoekmachine van Genealogie Online, deze moet echt verbeterd worden…

Stand

Vandaag als genealogie ambassadeurs op de stand, net als gisteren: Henriëtte Hardeman, Cor van Rooij en Jacqueline Hofland. Ook waren Arie-Cees Kleijwegt en Tineke Hartman van de partij. De posters die ik heb gemaakt met prikkelde vragen, lijken resultaat te hebben: het “lokt” mensen de stand in.

Opvallende zaken

 • Er waren vandaag heel veel bezoekers die bij mijn stand Genealogie Online doorzochten en hun (over)(groot)ouders terugvonden op de website.
 • Het feit dat ik het NGV en HCC!genealogie heb uitgenodigd op mijn stand levert ook wel verwarring op, sommige mensen denken dat mijn websites van één van de verenigingen is… of: “is dit de HCC stand?”…

Twitter

Hieronder de tweets van vandaag (in omgekeerde chronologische volgorde):

 1.  coret Conclusie gratis Kpn hotspot @genealogie stand #50plusbeurs : je krijgt waarvoor je betaald about 5 hours ago from HTC Peep
 2.  coret Conclusie van vandaag de zoekmachine van genealogieonline moet beter/gebruikersvriendelijker worden @genealogie stand #50plusbeurs from HTC Peep
 3.  coret @Ypsemama ja hoor om 14:00 al… @genealogie stand #50plusbeurs from HTC Peep
 4.  coret http://twitpic.com/i1sm2 ijstijd @genealogie stand #50plusbeurs from HTC Peep
 5.  coret Opvallend veel mensen vinden de eigen voorouders op WWW.genealogieonline.nl @genealogie stand #50plusbeurs from HTC Peep
 6.  coret Wordt weer drukker @genealogie stand #50plusbeurs http://twitpic.com/i18jg ago from HTC Peep
 7.  coret Het is wat rustiger dan gisteren @genealogie stand #50plusbeurs http://twitpic.com/i13vn is wel lekker from HTC Peep
 8.  coret Met deel nieuwe crew zijn we er weer klaar voor @genealogie stand #50plusbeurs http://twitpic.com/i11dg from HTC Peep
 9.  coret Vandaag met de trein naar @genealogie stand #50plusbeurs from HTC Peep

Wilt u meer over Twitter weten? Lees dan Ding 13 – Microbloggen met Twitter op 23-Archiefdingen.nl!

Eerdere artikels in deze reeks