MyHeritage is een internationaal genealogisch bedrijf, opererend vanuit Israël. Afgelopen maand is Denie Kasan gestart als country manager Nederland. In dit interview maken we nader kennis met Denie, het bedrijf en zijn passie. Hoe ben jij mij MyHeritage terecht gekomen?

Mijn blog www.kasan.nl was door MyHeritage.com uitgekozen tot één van de 25 beste genealogische websites en blogs van Nederland. Hierbij had MyHeritage.com mij een mooie baan aangeboden, die ik met beide handen heb aangenomen!

Wat doet een country manager?

Een country manager vertegenwoordigt de lokale markt (bijvoorbeeld op het vlak van taal en wet- en regelgeving), biedt gebruikers ondersteuning, komt in contact met de markt en kijkt naar nieuwe mogelijkheden voor haar product. Hiervoor kom ik graag in contact met mensen die een bijdrage kunnen en willen leveren aan het optimaliseren van de diensten van MyHeritage.com. Ik sta open voor kritiek en suggesties!

Wat wil je voor MyHeritage/genealogie gaan bereiken?

MyHeritage.com moet in Nederland de gezelligste en veiligste plek online worden waar men familiegeschiedenis kan delen en in contact kan komen met bestaande en nieuwe verwanten. Hiervoor moet er nog veel gebeuren, maar met de input en steun van de gebruikers maken wij het nog leuker!

Wat is jouw achtergrond in genealogie?

Ik kom uit een zeer gemêleerde familie met roots uit Europa, Afrika, Amerika en Azië. Op jonge leeftijd heb ik een fout begaan door mijzelf de vraag te stellen wat de werkelijke verwantschap was tussen mijn ooms en tantes tot mijn vader en mijn moeder. Je begrijpt dat ik direct gegrepen werd door het genealogievirus en nog steeds besmet bent. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in geschiedenis en dan met name familiegeschiedenis. Uiteraard kom ik graag in de archieven waarbij ik anderen help bij het vinden naar informatie over hun voorouders. Tevens transcribeer ik registers (waaronder de Surinaamse volkstelling van 1921) met vrijwilligers om deze makkelijker raadpleegbaar te maken, met name voor diegene die geen mogelijkheid hebben om naar het archief te gaan of zich in het buitenland bevinden.