Van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september 2019 vindt in het Hilton hotel in Amsterdam de gebruikersconferentie van MyHeritage plaats. Dit is de tweede editie, na een succesvolle eerste editie die vorig jaar plaatsvond in Oslo.

MyHeritage LIVE is op het eerste gezicht 3 dagen reclame voor MyHeritage producten. Maar ik kan uit eigen ervaring vertellen dat dit te kort door de bocht is. De 2018 editie in Oslo heb ik bijgewoond en ik vond het een leerzame en inspirerende conferentie. Een korte highlight video (gemaakt door MyHeritage) vind u hieronder:

Op deze gebruikersconferentie kunt u luisteren naar vele MyHeritage-medewerkers en internationaal (en nationaal) vermaarde deskundigen en sprekers op het gebied van genealogie en DNA. Hierbij viel het mij positief op dat de MyHeritage medewerkers (CEO, VP’s, Directors, Product Owners, architecten) zeer toegankelijk zijn. Zij willen echt dat het “online bedrijf” MyHeritage een gezicht krijgt.

Ik sprak onder andere Gilad Japhet aan, de oprichter en CEO van MyHeritage. Naast CEO is hij ook een gedreven genealoog, ervaren techneut, verzamelaar en verteller (bekijk zijn Gilad’s keynote van MyHeritage LIVE 2018). Ik vroeg hem (onder andere) waarom de conferentie plaatsvond in Oslo/Noorwegen en niet in bijvoorbeeld Nederland. Hij gaf aan dat Amsterdam als nummer 1 op hun wenslijstje stond (vanwege het grote aantal actieve genealogen in Nederland), maar dat het praktisch (qua boekingen) toen niet haalbaar was. Leuk dat het dit jaar wel in Nederland is! En benieuwd waar het volgend jaar is…

Het publiek in Oslo was overigens zeer internationaal. Zo was ik in Oslo zeker niet de enige Nederlander en waren er zelfs grote aantallen bezoekers van buiten Europa. Overigens is het goed te weten dat de voertaal Engels is! Waar er in Oslo simultaan vertalingen (en zelfs gebarentolken) waren voor de grote presentaties, zal dit in Amsterdam niet het geval zijn.

Naast een plenaire sessie met Gilad Japhet zijn er lezingen, panels en praktijkworkshops op het gebied van zowel genealogie als DNA. Tijdens de workshops kunt u stap voor stap kennismaken met de MyHeritage-tools en -functies. Op de lijst van sprekers ook wat bekende Nederlanders: Yvette Hoitink (Dutch Genealogy), Denie Kasan (Surinaamse Genealogie) en Maarten Fornerod (Indische Genealogische Vereniging) . Nogmaals: zij zullen in het Engels spreken!

Klik op bovenstaande afbeelding om de lijst van sprekers te zien.

Via https://live2019.myheritage.com/ kunt u alle informatie over de gebruikersconferentie vinden en een entreebewijs voor de conferentie kopen die toegang geeft tot de lezingen, workshops en koffiepauzes, de lunches op zaterdag en zondag, de borrel op vrijdagavond en het feest dat MyHeritage op zaterdagavond organiseert. Als u de kortingscode BOB10 gebruikt, krijgt u een korting van 10%. De normale prijs van een ticket is 150 euro, met de kortingscode dus 135 euro.

NB: Klik in het registratieproces van MyHeritage LIVE 2019 op de “Enter Promotional Code” link en vul daar BOB10 in!

[Update 6-9-2019] Op de blog van MyHeritage valt het volgende te lezen:

“We willen onze kennis verspreiden onder zoveel mogelijk MyHeritage-gebruikers over de hele wereld – zelfs onder degenen die niet in staat zijn om persoonlijk aanwezig te zijn. Daarom doet het ons veel plezier om aan te kondigen dat we een livestream van onze lezingen op het gebied van genealogie en DNA kunnen aanbieden. We willen er zo zeker van zijn dat alle MyHeritage-gebruikers kunnen profiteren van de deskundige genealogische adviezen en DNA-wijsheid die dit weekend zullen worden gedeeld.

Vanaf 7 september, om 9.00 uur onze tijd, kunt u kiezen tussen de track die is gewijd aan DNA en de track die is gewijd aan genealogie. De twee streams zijn te volgen op de MyHeritage LIVE-website, live2019.myheritage.com, of via Facebook Live op onze Facebook-pagina.”