Vorig jaar schreef ik over mijn droom: een tweedaagse, groots opgezette Stamboom Beurs (of “Verre Verwanten ! Live” of het “Voorouder Evenement”) in bijvoorbeeld de Jaarbeurs in Utrecht. Die zomer heb ik ook een plan geschreven (“visie”) en rondgestuurd aan diverse mensen. Begin dit jaar heb ik het plan doorgesproken met een beursorganisator. Resultaat hiervan is dat we komend weekend naar Londen gaan om een goed voorbeeld te bekijken: de Who Do You Think You Are? Live 2009 in de Olympia National Hall in Londen! header_bg Ik zie het als een studiereis, vooral bedoeld voor het bepalen van de haalbaarheid van een soortgelijk evenement in Nederland. We gaan dus praten met diverse mensen over de beurs (vanuit Nederland gaan er ook afgevaardigden van CBG en NGV), voorzichtig polsen of bijvoorbeeld Ancestry ook naar Nederland zou komen en kijken naar de opzet van heel het evenement (combinatie genealogie en geschiedenis). Eén van de mensen die ik hoop te ontmoeten is Dick Eastman. Hij is er ook en hij mailde mij zijn mobiele nummer, dus dat gaat lukken! Zie ook zijn intro van de 2008 versie van de show in Londen. Volgende week hoop ik een vervolg op dit artikel te schrijven met foto’s en verhalen! thumbnail_37314 PS. Zondag ben ik in Londen, maar zaterdag in Vleuten, waar ik een lezing geef bij HCC!genealogie.