Eén van de genealogische weblogs die ik volg (en niet in mijn eerdere artikel 10 Engelstalige genealogie weblogs noemde) is ThinkGenealogy van Mark Tucker. Mark beschrijft zichzelf als “a software architect by day and a family historian on as many nights and weekends as possible” (grappig, deze beschrijving past ook precies bij mij!).Zijn laatste artikel is getiteld Genealogy Research Map. In dit artikel presenteert hij een kaart (ook beschikbar in PDF formaat) die het genealogische onderzoeksproces afbeeldt. Mark omschrijft deze genealogische onderzoekskaart als volgt (links door mij toegevoegd):

The Genealogy Research Map combines the concepts found in The Genealogical Proof Standard (GPS) from the Board for Certification of Genealogists and the many works of Elizabeth Shown Mills into a single visualization. It is my hope that others will find this map useful as a learning tool or reference.

Zoals ik al in mijn artikel Genealogische standaarden en richtlijnen aangaf vind ik standaarden en de voorlichting hierover belangrijk. De visualisatie die Mark heeft gemaakt vind ik zeer mooi, het geeft het genealogische proces puur, eenvoudig en aantrekkelijk weer! Kortom, een goed voorbeeld van hoe het moet en het afdrukken waard.Ik heb Mark aangeboden (en hiervoor toestemming gevraagd) om de Genealogy Research Map te vertalen naar het Nederlands (net als ik heb gedaan met de Standaarden en richtlijnen van het NGS) zodat het voor Nederlandstalige stamboomonderzoekers nog toegankelijker wordt.