Het naderende einde van het jaar nodigt altijd uit om eens rustig terug te kijken naar het afgelopen jaar en na te denken over het komende jaar. Via de pagina De beste genealogische wensen geef ik een terugblik op 2007 van mijn genealogische diensten, een vooruitblik op 2008, bedank ik alle donateurs en wens ik uiteraard iedereen een goed nieuw jaar! In dit artikel een terugblik op een jaar bloggen. Deze weblog ben ik in november van 2006 begonnen, als een experiment. Vragen die ik toen had: Heb ik wel genoeg inspiratie om iets te schrijven "over het raakvlak van internet en genealogie", zijn er wel mensen die het lezen, wat schiet ik er eigenlijk mee op? De eerste vraag is snel beantwoord, de lijst met 30 artikels op dit weblog dit jaar overtreft mijn verwachtingen:

Ik geef graag advies, hou van nieuwe technologie (denk aan Web 2.0), ben kritisch en volg graag wat er (vaak in Amerika) gebeurt op genealogisch gebied: stof genoeg dus. Uit de bezoekersstatistieken (12 duizend paginaweergaves) en RSS abonnees (60 stuks) blijkt dat het weblog redelijk wordt gelezen. Ik merk het ook aan de reacties die via diverse kanalen mij bereiken. De reacties op artikels vallen mij wat tegen qua aantal… maar op het Stamboom Forum is discussie genoeg! Blijft de hamvraag: wat schiet ik er mee op? Het belangrijkste aspect is toch dat ik er lol aan beleef. Ik hoop dat dit ook voor u geldt als lezer! Er is in ieder geval genoeg motivitie om door te gaan met het schrijven en u ook in 2008 weer welkom te heten op Blog Coret!